Παζλ ανοιχτού τύπου αψιδωτό σπίτι

Ιουλίου 18, 2022

Δεν ξέρω αν το είχατε ξαναακούσει, αλλά εγώ ως νέα μαμά και πρόσφατα μυημένη στην μοντεσσοριανή παιδαγωγική και τα ξύλινα παιχνίδια το έβλεπα καιρό, όμως δε γνώριζα ότι το όνομα του είναι "αψιδωτό σπίτι"



Το βρήκα και το παράγγειλα από το Luna park, το παιδικό παραμυθοπολείο. Το eshop αυτό φημίζεται για τα ποιοτικά παιχνίδια που διαθέτει. Το αψιδωτό σπίτι της εταιρείας Glückskäfer είναι ένα βραβευμένο παιχνίδι και όχι άδικα!

 


Είναι ένα παζλ ανοικτού τύπου, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να αξιοποιηθεί με περισσότερους από ένα τρόπους. Τα ζωηρά χρώματα του: πράσινο κίτρινο πορτοκαλί κόκκινο το καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρον στα μάτια των παιδιών. 



Διαθέτει οκτώ αψίδες, οκτώ κομμάτια δηλαδή που έχουν τη μορφή θόλου. Τα κομμάτια αυτά μπορούν:

1) να στοιβαχτούν το ένα πάνω στο άλλο 

2) να αξιοποιηθούν ως τούνελ για παιχνίδι με αμαξάκια ή τρενάκια 

3) να αναπαραστήσουν σπίτια για κάθε λογής παιδικό κουκλάκι

4) να γίνουν κρεβατάκι τύπου λίκνο για μικρές κουκλίτσες 

5) να γίνουν ένα χωριό από ιγκλού  

Οι πέντε παραπάνω τρόποι αξιοποίησης του παιχνιδιού, είναι ενδεικτικοί! Στα χέρια των παιδιών το παιχνίδι αυτό μπορεί να έχει αμέτρητες χρήσεις και να προσφέρει πλούσια αισθητηριακή εμπειρία!



Το γεγονός ότι μπορούν να τοποθετηθούν τα κομμάτια του παζλ με πολλούς τρόπους προάγει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και των γονιών, που μαζί μπορούν να παίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι και να ταξιδέψουν νοερά σε ονειρεμένους τόπους! 


Ακόμη θα ήθελα να ξέρετε πως το παιχνίδι αυτό, όπως και όλα τα παιχνίδια από το Luna Park έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το συγκεκριμένο παιδαγωγικό παιχνίδι «παζλ - αψιδωτό σπίτι»βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν την λεπτή τους κινητικότητα αλλά και τις νοητικές τους λειτουργίες!


Τα ξύλινα προϊόντα της Glückskäfer είναι δημιουργικά, συναρπαστικά και λαμπερά, με έντονα μη τοξικά χρώματα, που έχουν βάση το νερό και αναδεικνύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του αρχικού ξύλου.



Όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο με το «αψιδωτό σπίτι», το παιχνίδι αυτό όταν παίζεται ως πάζλ, λειτουργεί με τημέθοδο της αυτοδιόρθωσης. Κάθε κομμάτι ταιριάζει ακριβώς μόνο στη σωστή του θέση και έτσι το παιδί μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει αν το έχει βάλει λάθος και να το διορθώσει. 

Η επιφάνεια κάθε παιχνιδιού Glückskäfer, είναι ενθαρρυντική για την ανάπτυξη αφής του παιδιού. Ξεφεύγει από το μοντέλο των τυποποιημένων παιχνιδιών, δεν είναι γυαλιστερή και έτσι το παιδί την αισθάνεται πιο ενδιαφέρουσα και την αγγίζει για να διαπιστώσει την αναγλυφότητα της. 

Όσον αφορά την αισθητική των παιχνιδιών Glückskäfer που διαθέτει το Luna Park, έχω να πω πως είναι μοντέρνα και ευχάριστη στο μάτι καθώς τα παιχνίδια έχουν έντονα και ζωηρά χρώματα. Ταιριάζουν κάλλιστα στη διακόσμηση κάθε παιδικού δωματίου, αφού είναι πολύχρωμα και προσθέτουν μια αισιόδοξη πινελιά!

Το καλό με τα ξύλινα παιχνίδια είναι πως το υλικό τους καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη φθορά τους, συνεπώς τα αγοράζετε μια φορά και τα έχετε από γενιά σε γενιά! Αυτό αποφάσισα να κάνω κι εγώ τώρα με το μπέμπη μου που είναι πρώτο παιδί. Σιγά - σιγά θα προμηθευτώ όλα τα ξύλινα παιχνίδια που θεωρώ πως χρειάζονται για κάθε αναπτυξιακό στάδιο και θα τα έχω και στα επόμενα με το καλό.

Κατά την περιήγησή μου στο eshop, διαπίστωσα πως έχει γίνει πολύ προσεγμένη επιλογή των διαθέσιμων προϊόντων. Κάθε τι που ανήκει στη συλλογή του Luna Park είναι πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Μεταξύ άλλων το παιδικό παραμυθοπολείο Luna Park διαθέτει παιδικά βιβλία, σχολικά, είδη ζωγραφικής & προϊόντα kid's lifestyle. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως στην κατηγορία με τα παιδικά προϊόντα lifestyle περιλαμβάνονται και παγουρίνα και σετ φαγητού eco friendly  από μπαμπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.