Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη: ο παππούς Θοδωρής και η Ντορέτα

Ιουλίου 07, 2022

Το βιβλίο: «Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΕΤΑ» είναι μια ολοκαίνουρια κυκλοφορία από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η Σία Γκοντπιάρ, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έγραψε αυτό το βιβλίο και το αφιερώνει σε όλα τα παιδιά, που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τον παππού ή τη γιαγιά τους. 



Πρωταγωνιστικό ρόλο στο βιβλίο αυτό, διαδραματίζει ένα κοριτσάκι, η Ντορέτα. Όταν η Ντορέτα γεννήθηκε, ο παππούς της δεν ήταν πλέον στη ζωή, γι’ αυτό και της έδωσαν το όνομα του. Όλοι έβλεπαν πως η Ντορέτα είχε πολλά κοινά με τον παππού Θοδωρή,  παρόλο που οι δυό τους δεν είχαν γνωριστεί. Είχαν ομοιότητα στο βλέμμα, στην έκφραση, στα χείλη αλλά και στο ύφος. Και τι δε θα ‘δίνε η Ντορέτα για να συναντήσει από κοντά τον παππού της, που καθημερινά άκουγε τόσα γι’ αυτόν. Ήθελε τόσο πολύ να γνωρίσει τον παππού της, που ο τρόπος βρέθηκε. Ο παππούς Θοδωρής, πήρε από το χέρι την εγγονή του και της έδειξε όλο τον κόσμο! Στη βόλτα του παππού και της Ντορέτας σημαντικό ρόλο είχαν οι μέλισσες, αφού με μια γλυκιά παρομοίωση ο παππούς της εξήγησε το πως το μελίσσι μοιάζει πολύ με την οικογένεια και ανακάλυψαν πως και στους δυο αρέσει το μέλι!



Το βιβλίο έχει εξαιρετική εικονογράφηση, με ζωηρά χρώματα από τη Μαίρη Καλαμπαλίκα. Με έκταση 29 σελίδων θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα ευκολοδιάβαστο από παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας αλλά και προσχολικής με μια βοήθεια από ενήλικα. Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή και κατανοητή. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται είναι καθημερινό με λέξεις γνώριμες στα παιδιά των μικρών ηλικιών. Όσον αφορά το ύφος του βιβλίου θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα καλοδουλεμένο και φροντισμένο. 


Επιπλέον έχω να παρατηρήσω ότι το θέμα που πραγματεύεται είναι σπάνιο στο χώρο του παιδικού βιβλίου και η ιστορία της Ντορέτας και του παππού, είναι άκρως πρωτότυπη.



Περίληψη – Οπισθόφυλλο 


Όταν η Ντορέτα γεννήθηκε, ο παππούς της, ο Θοδωρής, είχε ήδη ξεκινήσει -αναπάντεχα- το «μεγάλο ταξίδι»  του. Γι' αυτό κι εκείνη, για να τον έχει πάντα στη ζωή της, πήρε το όνομά του.

Κάθε μέρα, το μικρό κορίτσι κοιτά τη φωτογραφία του πάνω στο μεγάλο ράφι στο σαλόνι. Πώς, άραγε, θα μπορούσε, με έναν μαγικό τρόπο, να τον συναντήσει από κοντά, έστω για μία και μοναδική φορά;

Ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει; Μέσα από μια συναρπαστική διαδρομή, γεμάτη γλύκα και μέλι, θα τα καταφέρει...

Τώρα ο κόσμος είναι όλος δικός τους... για τον παππού και την εγγονή.

Γιατί η αληθινή αγάπη πάντα βρίσκει τη λύση!

Μια συγκινητική ιστορία, που μας γεμίζει όμορφα συναισθήματα και μοναδικές εμπειρίες, εμφυσώντας στα παιδιά τις αξίες της αγάπης και της ευγνωμοσύνης, καθώς και τη σημασία των οικογενειακών δεσμών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.